Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Συμβουλες για αγορες απο το internet




σκεφτομουν εδω και καιρο να κανω αυτο το ποστ και μιας και ειδα ενδιαφερον απο εσας ειπα να το κανω επιτελους!

Βλεποντας τις τιμες των προιοντων στο εξωτερικο σε συγκριση με της ελλαδας οι αγορες απο το ιντερνετ ειναι πολυ συμφερουσες και υπαρχει τεραστια ποικιλια για καθε αγορα που θελετε να κανετε.
Λοιπον εχω και εγω προπληρωμενη καρτα και παυπαλ εχω κανει αρκετες αγορες αλλα αντιμετωπισα και καποιες δυσκολιες.

Ας ξεκινησουμε απο την αρχη:
εκδοση prepaid card
 1) Για να κανετε αγορες απο το ιντερνετ πρεπει να εχετε μια προπληρωμενη καρτα ( prepaid-card ) η πιστωτικη. εννοειται η προπληρωμενη ειναι η καλυτερη επιλογη καθως βαζετε οσα χρηματα θελετε και ξοδευετε μονο τοσα!
Για την εκδοση λοιπον της καρτας θα πρεπει να πατε σε μια τραπεζα που ειστε ηδη πελατης, με την αστυνομικη σας ταυτοτητα,διαφορετικα θα χρειαστειτε :
α) την αστυνομικη σας ταυτοτητα
β) εκκαθαριστικο εφοριας
γ) βεβαιωση αποδοσης αφμ για να ανοιξετε καινουργιο λογαριασμο.
Καταρχην δεν εκδιδουν ολες οι τραπεζες προπληρωμενη καρτα.εγω ημουν πελατισσα στην εθνικη τραπεζα και αναγκαστηκα να ανοιξω λογαριασμο στην αγροτικη που εκδιδει προπληρωμενες καρτες!
Ξερω σιγουρα και για την euro-bank οτι εκδιδει.
Λοιπον σας εκδοσουν την καρτα σας μπορειτε να την φορτωσετε με το ποσο που επιθυμειτε αλλα για καθε φορτωση ποσου κατω των 100 ευρω σας κραταει η καρτα 2 ευρω για ανω των 100 5 ευρω κτλ.
και ειστε ετοιμοι!

Για paypal  
Καταρχην χρειαζεται να φτιαξουμε εναν λογαριασμο στo paypal προσοχη με τα αληθινα μας στοιχεια (το γιατι θα το εξηγησω αργοτερα)
Δινουμε τον αριθμο της καρτας μας και το paypal κανει μια επιβεβαιωση. απτην στιγμη που θα δωσετε τον αριμο της καρτας και πατησετε confirm το paypal θα χρεωσει την καρτα σας 1,5Ε. Μεσα σε δυο μερες λοιπον πρεπει να πατε στην τραπεζα να ζητησετε τον κωδικο αυτο και να γυρισετε να το υποβαλλετε στον λογαριασμο σας στο παυπαλ.
Τα δυσκολα περασαν ! Αφου υποβαλετε τον αριθμο το παυπαλ θα σας επιστρεψει το 1,5 ευρω. Απο εκει κ περα μπορειτε να χειριστειτε το παυπαλ οπως εσεις θελετε.
Εχω να πω παντως πως δεν το θεωρω απαραιτητο, εμενα παντως δεν μου χρειαστηκε καπου εκτος απο το περιστατικο που σας πω παρακατω:

Ειχα κανει μια αγορα παλιοτερα απο μια πωλητρια στο ebay της οποιας το προιον δεν ελαβα ποτε. Οταν ειδα οτι περασαν δυο εβδομαδες απο την ημερα αποστολης επικοινωνησα μαζι της και της ζητησα να μου στειλει τα trackin numbers του δεματος μου για να το εντοπισω. Δεν μου απαντησε, Μετα απο δυο μερες της ξανα εστειλα μου απανταει μετα απο μια μερα και μου λεει πως δεν εχει τα tracking number ! Πολυ κακος βεβαια εγω περιμενα. Της ξανα εστειλα κ την ρωτησα γιατι αργει τοσο το δεμα μου, ελαβα μια απαντηση μετα απο μια εβδομαδα και μου ειπε πως ειχε σπασει το χερι της και δεν εστειλε τα προιοντα την ημερομηνια που ηξερα (και που ειχε γραπσει στο εβαυ πως εστειλε)
Δεν ηξερα αν προκειται για απατη=κοροιδεια, εψαξα ομως στο ιντερνετ και εμαθα πως για οποιοδηποτε προβλημα υπαρχει (η δεν ελαβες ποτε το προιον η ελαβες κατι αλλο απο αυτο που αγορασες) υπαρχει η δυνατοτητα να κανεις dispute (αναφορα) για να λυθει η υποθεση. εκανα λοιπον μεσω παυπαλ και το παυπαλ μου γυρισε τα λεφτα μου πισω! Καταληγωντας λοιπον ηταν η πρωτη φορα που μου χρειαστηκε ο λογαριασμος μου στο παυπαλ. Βεβαια υπαρχει και δυνατοτητα να απευθυνθεις και στο ebay!

προβλημα με το paypal:
τον λογαριασμο μου στο paypal τον ειχα φτιαξει ουτε εγω θυμαμαι ποσο καιρο πριν. Μην γνωριζοντας λοιπον ειχα βαλει το ονομα μου το μικρο και σαν επιθετο. Το paypal λοιπον μου εθεσε τον λογαριασμο μου σε περιορισμο,μου ζητουσε εγγραφα οπως ταυτιτηα λογαριασμο δεη κτλ. εστειλα ταυτοτητα και ενα γραμμα που ειχε ως παραληπτη εμενα (γιατι η δεη δεν ερχεται στο ονμα μου) και δεν εχει κανει αρση του περιορισμου. Γι'αυτο και εγω πλεον δεν χρησιμοποιω το paypal! Περασα τοση ταλαιπωρια για να μου περιορισουν τον λογαριασμο μου στο τελος! ??

Δεν εχω καταληξει αν ειμαι υπερ για αγορες απο το εξωτερικο και οχι απο την ελλαδα. υπαρχουν πλεονεκτηματα και μειονεκτηματα και για τα δυο! Προπαντων οτι ειμαστε Ελληνες και πρεπει να στηριζουμε τα ελληνικα προιοντα και τα ελληνικα μαγαζια. Απ΄την αλλη κοιτας και την τσεπη οταν μπορεις να αποκτησεις ενα προιον 3 φορες φθηνοτερο ...τι κανεις???


Επισης σας δινω μια καλη σελιδα που υπολογιζει τα ευρω και τα δολαρια για να ξερετε σε τι  τιμες αγοραζετε :) http://el.coinmill.com/

1 σχόλιο:

Kiara είπε...

Εγώ έχω paypal αλλά σε πολλά site δε δείχνει να παίρνει τέτοιο τρόπο πληρωμής!Για παράδειγμα στο site της sleek δεν έχει αυτό τον τρόπο! Και πόσο βαριέμαι τη διαδικασία της τράπεζας πάλι...