Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Do και Don't Για Δυνατα μαλλια!



Το βασικό δομικό υλικό του σώματος, το νερό, είναι απαραίτητο για τόσο για το δέρμα σου όσο και για τα μαλλιά σου. Πολλές φορές όμως εκείνα γίνονται ξηρά και θαμπά, άλλοτε λόγω των καιρικών συνθηκών και άλλοτε λόγω του υπερβολικού styling και της συχνής χρήσης που κάνεις στο σίδερο και το πιστολάκι. 

Πως θα τα προστατεύψεις και πως θα τους προσφέρεις την ενυδάτωση που χρειάζονται; Δες τα πιο βασικά do και don’ts των ενυδατωμένων μαλλιών. 

Do: Προστάτεψε τα μαλλιά σου από το κρύο, την υπερβολική ζέστη και τον αέρα, φορώντας κομψά σκουπάκια, καπέλα και μαντήλια, όταν ο καιρός το επιβάλλει. 

Don’t: Μη λούζεσαι συνέχεια, καθώς το υπερβολικά συχνό λούσιμο αφυδατώνει τα μαλλιά σου και εξουδετερώνει τα φυσικά τους έλαια που είναι απαραίτητα για την υγεία και τη λάμψη τους. 

Do: Χρησιμοποίησε κρέμες για μετά το λούσιμο και μάσκες μαλλιών. Άφησε τις να δράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες έτσι ώστε να απορροφηθούν όλα τα ευεργετικά συστατικά τους από τα μαλλιά σου. Ξέπλυνε καλά με άφθονο νερό. 

Don’t: Μην αγοράζεις προϊόντα στην τύχη. Στα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα καλλυντικών θα βρεις μια ευρεία γκάμα με σαμπουάν κατάλληλα για ξηρά, λιπαρά, βαμμένα ή εύθραυστα μαλλιά. Διάλεξε εκείνο που ταιριάζει στον δικό σου τύπο μαλλιών. 

Do: Άφηνε όποτε μπορείς να μαλλιά σου να στεγνώσουν φυσικά και όχι με το πιστολάκι ή το σίδερο. Η υπερβολική θερμότητα αυτών των εργαλείων αφυδατώνει και σε βάρος χρόνου καταστρέφει την τρίχα σου.

Don’t: Μην κολυμπάς συχνά σε πισίνες, καθώς το χλώριο θα βλάψει σίγουρα τα μαλλιά σου. Αν σου αρέσει η κολύμβηση, τουλάχιστον φρόντισε να φοράς κάθε φορά σκουφάκι.

extra tip apo beauty station: Τονωτική μάσκα
Αν τα μαλλιά σας έχουν χάσει την ελαστικότητα και τη λάμψη τους, μπορείτε να φτιάξετε ένα τονωτικό μείγμα που θα τα ανανεώσει. Χτυπήστε τον κρόκο ενός αβγού με δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και μια κουταλιά του γλυκού αμυγδαλέλαιο  , ώσπου να δημιουργηθεί ένα ομογενοποιημένο μείγμα. Κάντε απαλό μασάζ για αρκετή ώρα στο τριχωτό της κεφαλής σας, έτσι ώστε το μείγμα να πάει παντού και να απορροφηθεί. Στη συνέχεια, ξεβγάλτε τα μαλλιά σας με άφθονο νερό.

Αν θες διαβασε επισης 1. Πολυ-αγαπημένα προιόντα για μαλλιά 
                                         2 Σπιτικη μασκα για καμμενα μαλλια- hair repair mask
                                         3 Καμμενα μαλλια!

Δεν υπάρχουν σχόλια: